Sommeren gikk jammen fort i år! Nå er vi plass, for fullt.

Vokser med oppgaven

Sølv til Fasett i design-EM!

Sølv til Fasett i design-EM!

Appen for Total Norge med suksess i årets ED-awards.

The European Design Awards, også kjent som ED-Awards, er en fagkonkurranse som vurderer og plukker ut det beste av kommunikasjonsarbeid innenfor designfeltet fra siste år. Et slags Europamesterskap i design, kan man si.


Utgangspunktet var Totals nytenkende plan for utbygging og drift av et svært komplisert olje- og gassfelt. Tradisjonelt er dette stoff som ikke alltid er like inspirerende å presentere utenfor den "harde kjerne".

Det var applikasjonen, eller appen, som vi utviklet og produserte for Total til ONS 2014 som gav oss en sølv i år. iPad-appen gav Totals standpersonell på ONS en visuell støtte og god hjelp når de skulle fortelle og forklare besøkende om modeller, organisering, innovasjon og teknologiutfordringer selskapet har løst i de siste årene.

 

– Det er svært kjekt å få denne anerkjennelsen ute i Europa, sier kreativ leder Egil Alv Andreassen.

 

– Det viser at selv kommunikasjonsoppgaver som i utgangspunktet er svært spisset og kunnskapskrevende, kan løses forenklet, interessant og i mottakerens verden. Utgangspunktet var Totals nytenkende plan for utbygging og drift av et svært komplisert olje- og gassfelt. Tradisjonelt er dette stoff som ikke alltid er like inspirerende å presentere utenfor den "harde kjerne".

 

 

ED-Awards er annerledes enn andre designpriser fordi juryen består av designjournalister og -kritikere, ikke designere. Det er ingen norske medlemmer av juryen og heller ingen norske medlemmer av organisasjonen European Design Awards, men bla. CAP&Design fra Sverige er representert.

 

Applikasjonen er laget i samarbeid med Katachi, mens Headspin har bidratt med animasjoner. Gratulerer alle sammen!