f-blogg

f–blogg er et forum for debatt, subjektive meninger og personlige synspunkter. Alle bidragsyterne er selv ansvarlige for det som publiseres, og syns­punkter/meninger er ikke nødvendigvis sammenfallende med Fasett/Fasett-ansatte sine. Bloggen er ikke forhåndsredigert og har som sådan intet å gjøre med Fasett. God lesning!

Mindre funksjonalitet trenger ikke å bety lavere kvalitet. Heldigvis.

Fasett jobber medieuavhengig. Det betyr at vi ikke selger én bestemt webløsning, på samme måte som vi ikke har trykkeri i kjelleren – en uavhengighet som gjør at vi til enhver tid kan konsentrere oss om å gi gode råd, heller enn å selge hyllevarer på vegne av en leverandør.

 

La oss ta webløsninger som et eksempel. Mens noen kommunikasjonsutfordringer løses ved bruk av avansert funksjonalitet, kan andre løses med en enklere teknisk løsning. Men uavhengig av teknologi er det gode innholdet alltid like viktig!

 

Den siste tiden har vi i Fasett bygget flere mindre nettsider. En viktig forutsetning for suksess er at den tekniske løsningen fungerer godt som utgangspunkt for nettopp gjennomført design og god kommunikasjon.

 

Vi stiller 3 viktige krav i valg av teknisk plattform for enklere webløsninger:

 

1. Designmalene skal være av høy kvalitet og tilrettelegge for godt innhold

Merkevarebygging er like viktig på nett som i andre kanaler, og i webløsninger med mindre grad av funksjonalitet er det innholdet alene som er det differensierende. Squarespace er en løsning vi har god erfaring med her, da den har god fotostøtte og presenterer bilder, tekst og designelementer på en tilfredsstillende måte.

 

2. Synlighet skal ivaretas i alle kanaler

Dette er en forutsetning for alt vi i Fasett gjør av kommunikasjon på nett. Nettsidene skal kunne tilpasses for mobil og nettbrett, innholdet skal være responsivt og alt tekstinnhold skal bli gjort synlig for søkemotorer.

 

3. Den tekniske løsningen skal ikke være til hinder for videre utvikling

Med riktige prioriteringer kan man komme seg raskt på nett med en enklere webløsning, og lave driftskostnader kan også være ekstra fordelaktige for kunder som er i en oppstartsfase eller som ønsker å frigjøre mer av budsjettet til innholdsproduksjon. Ved behov for økt funksjonalitet ved en senere anledning er det i noen tilfeller mulig å eksportere hele nettsted til en kraftigere publiseringsløsning.

 

Det er mange tilbydere av webløsninger der ute, også dem som snakker varmt om at de kan få bedriften raskt på nett for en billig penge. Men så var det dette med merkevaren, da. Hvem tar seg av den, når fokuset er den tekniske løsningen alene? Ved å begynne i rett ende kan du få med deg begge deler.

Kontakt digital rådgiver Tor Anders Voldsund (.(JavaScript must be enabled to view this email address) / m: + 47 918 94 948) for å få vite mer om hvordan vi jobber med merkevarebygging på nett – og hvorfor vi skal gjøre det for deg.