Design av krydderserie

Burger by Birger, Branding by Fasett

Case film

En jubileumsbok av de sjeldne

En jubileumsbok av de sjeldne

1 fotograf. 10 år. Ca. 3600 øyeblikk. Samlet i én eneste bok.

OPPGAVE

Fotograf Anne Lise Norheim kom til Fasett med ønske om å markere sitt 10-årsjubileum. Med kjennskap som et viktig suksesskriterium for at en fotograf som Anne Lise får nye jobber, var det et behov å vise frem noe av det gode arbeidet hun har gjort gjennom spennende oppdrag for utallige oppdragsgivere.

Men hvordan velger man ut de beste øyeblikkene når listen er lang som et godt år…ganger ti?!?

LØSNING

Svaret fra Fasett var ikke å velge bort noen i det hele tatt. Boken ”Ca. 3600 øyeblikk” finnes kun i ett eksemplar, men til gjengjeld inneholder den alt.

10 år samlet i et festskrift, en 30 kilos fest av en bok med et øyeblikks historie på hver side.

Idé, design og produksjon er løst av Fasett – sistnevnte med bistand fra boktrykker Terje Erland. Det som først ble omtalt som ”et umulig prosjekt” er blitt realisert med solid håndverk, gamle kunster og en bokpresse fra 1930-tallet. For å nevne noe.

På grunn av bokens størrelse har vi også laget en spesialutviklet bok-jekk med sveiv, som gjør det mulig å bla seg igjennom ti års øyeblikk.

Før selve jubileumsfesten ble det sendt ut invitasjoner i form av bokmerker, og uken før festen ble en blank miniatyrutgave også sendt på rundgang mellom byråene i Stavanger og omegn – slik at en kunne sette seg på lånelisten.

Jubileumsbok

- En fryd å jobbe med Fasett!

Anne Lise Norheim har vært kunde hos Fasett i ti år, og er kjent for å spre glede hver gang hun er innom. Med stor forkjærlighet for det håndfaste, er hun meget – meget! – fornøyd med boka:

- Når Fasett foreslo at jeg skulle samle 3600 øyeblikk i én eneste bok, så tenkte jeg….JAAAAAAAAAAA!!!! Dette gjør vi! For en fantastisk morsom idé! Fasett har funnet ut hvem jeg er og hva som er viktig for meg. Og resultatet har blitt helt som forventet: Sykt kult!!!, sier hun.

- Å jobbe med Fasett, med Trond og Egil, er en fryd! Jeg vet at jeg får kvalitet fra A til Å – siden alfabetet ikke er lengre så må det bli det. De gir alt!

 

Boken er laget i godt samarbeid med Grafo Trykkeri, boktrykker Terje Erland og macdesigner Hilde Frafjord.