Ved fjorden, nær byen

Grillsesongen er ikke over

Se case film om kampanjen

Ser du ikke hva jeg sier?

Ser du ikke hva jeg sier?

En enkelt plakat som ble til en holdningskampanje mot ‘nachspielvoldtekt’. Stavanger kommune driver aktivt, konkret forebyggende arbeid mot nachspiel-voldtekter i miljøer og situasjoner der slike forferdelige hendelser gjerne kan oppstå.

Utover at kampanjen vekket mye oppsikt i mediene, ble det også flott mottakelse og fine ord når justisministeren Grete Faremo overrekket Regjeringens kriminalitetsforebyggende pris til Stavanger kommune. ‘STOPP-kampanjen’ var en viktig grunn til at kommunen fikk tildelt denne prisen.

 

 

Oppgaven var å lage en boardskampanje som kan sendes ut til utesteder og skoler med fokus på ‘nachspielvoldtekt’.

Vi inviterte ungdom til en workshop der de kunne bidra med setninger, innspill, tanker og uttrykk som faktisk blir brukt av dem.

Alle deltakerne skrev sine synspunkt, festet de på store foto som ble til fire boards. Ærlig og uredigert.

 

Boardsene ble hengt opp i Stavanger sentrum, og det ble lagt ut lapper og tusj ved plakatene, slik at forbipasserende kunne skrive på egne utsagn, synspunkt og meninger.

 

I forlengelsen av workshopen utviklet vi et stunt, direkte mot unge gutter: Ta ansvar mann. Det finnes grenser.
Formålet var å fysisk vise menn (som er overrepresentert) at det finnes grenser – og at de til stadighet må minnes på dette (uavhengig av promille og annen rus!).


Sperrebåndene ble satt opp på utesteder, dansegulv, toaletter, barer, i taxikøer og holdeplasser, i sentrum og på ‘hjemveien’ med tydelig beskjed.