Flyttekampanjen ‘Move Over’

Utbyggingen ‘Solaløftet’ tar form

Smak på resultatet av 5499* flyturer

Smak på resultatet av 5499* flyturer

Som første flyplass i Skandinavia lanserer nå Stavanger lufthavn Sola sin egen honning, ”Just plane/plain honey”.

Og det er en svært god grunn til å gjøre dette: Ved å produsere honning ved flyplassen vil det komme tydelig frem om aktivitetene på Sola forurenser luften i en slik grad at det påvirker matproduksjonen i nærområdet. Å kontrollere honningen som produseres mellom rullebanene gir flyplassen muligheten til å overvåke om det er forurensing i luft, regnvann, blomster eller pollen i nærområdet. Biene samler 24/7 ganske enkelt inn nektar i nærområdet og disse ”prøvene” gir en god indikator på luftkvaliteten på Sola.

 

Sammen med Fasett er det utviklet navn på honningen, emballasje og materiell i forbindelse med lansering og distribusjon.

 

På Sola tar 185 fly av og lander fra tidlig morgen til langt på kveld til rundt 70 direktedestinasjoner. Biene på sin side tar ca 40 turer hver, hver dag – og flyr indirekte til ca 4000 blomster-destinasjoner.Søtere blir det ikke. Se etter denne honningen neste gang du skal ut og fly.

*Biene må besøke over 2 millioner blomster – eller ta over 5499 flyturer for å produsere 1 dl honning. Om du tar fly hver dag tur/retur i cirka 8,5 år, så har du gjort tilsvarende. Snakk om frequent-flyers!