Si hei til Sarah Parsberg Støle (23), vår nye intern innen digital design!

Hei Sarah! Velkommen til oss. Hva skal du gjøre her?
- Jeg skal jobbe med digital design, og håper å få jobbe litt med både animasjon, video, utvikling av identiteter og nettsider.

Sarah Stole ved vindu i kontorlandskap

Hva gjorde du før du kom til Fasett?

- Jeg ble ferdig med master i grafisk media design i London i desember i fjor, og etter det har jeg vært i internship i et halvt år som inhouse-designer i UNDP i København.

Selveste FN! Hvordan var det?

- Det var spennende og gøy å være med på noe så stort, men samtidig savnet jeg å ha kreative kolleger. Det var ensomt å være den eneste designeren. Derfor ville jeg gjerne jobbe i byrå og omgi meg med andre kreative hoder.

Hva er grafisk media design forresten?

- Det er vel egentlig grafisk design, men mye av det handlet om samfunnskritisk design. Det er egentlig litt uklart hvorfor ordet “media” er inni der.

Køben, London og nå Stavanger igjen? Hva skjedde?

- Jeg reiste fra Stavanger da jeg var så vidt fylt 18, og da var jeg veldig sånn at jeg skulle aldri hjem, Stavanger var det minste stedet i verden. Etter å ha vært borte i fem år hadde jeg fått såpass mange nye impulser og da ville jeg hjem til litt mer kjente omgivelser.

Bra for oss! Er det noe du liker spesielt godt å jobbe med?

- Det er veldig gøy å jobbe på digitale flater, for der er det så mange muligheter og mange ting å ta fatt i. Jeg er glad i ting som beveger seg, som er interaktivt og variabelt. Ting som kan brukes på flere flater, som kan flytte på seg både digitalt og i et rom. Jeg er nok typisk for min generasjon: Kort oppmerksomhetsutholdenhet. Jeg liker visuell stimuli og alt som hopper, popper og beveger på seg.

Du har bare jobbet i Fasett i en uke, men det ser ut til at du allerede er ganske travel?

- Jeg har blitt involvert i flere prosjekter allerede, det er veldig kjekt å bli kastet uti det og få hands-on-erfaring fra første minutt.