Nye tider for 184-åringen Flekkefjord Sparebank

Da Flekkefjord Sparebank trengte ny visuell identitet og merkeløfte, gikk vi til oppgaven med ærefrykt og historisk sus.

About "Nye tider for 184-åringen Flekkefjord Sparebank"

Flekkefjord Sparebank har vært en hjørnestein i regionen i snart 200 år. Banken er en av Norges aller eldste, og da de ville modernisere sin visuelle identitet og merkeløfte, var det første gang at noe har blitt gjort med logoen.

Fasett fikk oppgaven med å revitalisere bankens uttrykk. Hvordan kunne vi gjøre identiteten mer tidsriktig og imøtekommende uten å miste historikken? Det ble en stor jobb som innebar utvikling av ny logo, nytt merkeløfte og nytt og moderne visuelt uttrykk i alle flater - fra skilt og dekor til digitale animasjoner. Som en tradisjonsrik sparebank for Flekkefjord og hele regionen rundt ligger det mye historie og følelser i identiteten som har vært den samme siden bankens spede begynnelse. Derfor tok vi utgangspunkt i den eksisterende profilen, og tok med oss noen av elementene inn i den nye. Dette var også viktig for kunden!

«Historien er viktig for oss, og derfor har vi valgt å ta med oss mye av det gamle symbolet videre. Selv om vi kanskje fremstår mer minimalistiske i dag består logoen av mange av de samme elementene som tidligere. Vi har rett og slett modernisert den for digital bruk, i tillegg til å introdusere et mye mer fargerikt univers. Den kommer til å gjøre seg godt på de nye nettsidene som er rett rundt hjørnet!» sier Mailinn Ingebretsen Kjørkleiv, markeds- og kommunikasjonssjef i Flekkefjord Sparebank.

Skiltproduksjon og montering

BRKLYN

Flekkefjord sparebank logo

«Vi har rett og slett modernisert den for digital bruk....»

- Mailinn Ingebretsen Kjørkleiv, markeds- og kommunikasjonssjef i Flekkefjord Sparebank.
Logo rosa
Her for
Fikser

Et imøtekommende merkeløfte

Det nye merkeløftet: “Her for deg. Der du er.” kommuniserer en moderne, tilgjengelig og pålitelig bank som både følger deg gjennom alle livsfaser, men også i alle flater, inkludert de digitale. En bank som er der når du trenger den - og der du trenger den. «Vi er veldig glad i og stolt av vår profil og lange historie, og det var viktig for oss at den ble videreført inn i vår digitale tidsalder og de kravene til synlighet det krever. Vi er virkelig stolte av det vi og Fasett har fått til sammen,» sier Kjørkleiv.

Her for deg