Svanemerket og grønne anskaffelser

Svanemerket inspirerer til grønnere valg

About "Svanemerket og grønne anskaffelser"

Å ta hensyn til klima og miljø i innkjøp og anskaffelser kan være vanskelig, særlig hvis du ikke kjenner til Svanemerket. Så i samarbeid med Miljømerking Norge utviklet Fasett en helhetlig innholdskampanje for å gjøre noe med akkurat den saken.

Resultatet ble en serie av historier, artikler og filmer som viser hvordan Svanemerket har hjulpet – og hver eneste dag hjelper– kommuner, statlige foretak, offentlige virksomheter og private bedrifter med å nå sine miljømål gjennom å ta riktige valg når det kommer til innkjøp og produksjon. Kort sagt: øke bevisstheten omkring Svanemerkets muligheter!

Film / foto

Moxey

«En stor takk til folkene i Fasett, som ikke bare leverte det vi ba om, men også oppgraderte innholdet på en solid måte. Utfordringen for Fasett fremover er at vi nå er trygge på deres evne til å møte selv de mest krevende fristene...»

- Trude Ertresvåg, leder for profesjonelle anskaffelser i Miljømerking Norge - Svanemerket

Hvordan kan Svanemerket hjelpe virksomheter med å nå sine miljømål, forenkle sine innkjøpsprosser og slå et slag for skaffe seg et konkurransefortrinn?

Fasett har med god hjelp av filmselskapet Moxey fortalt de forskjellige historiene – og synliggjort – hvordan alt fra Hydro, Vestre til Statens Vegvesen og Scandic Hotels har klart å synliggjøre hvordan de har lyktes med å redusere sitt CO2-avtrykk, få sertifisert egne tjenester, gjøre grønne valg i anskaffelsesprosessen eller skape en bærekraftig produktserie som kundene og innkjøpere verdsetter, ved hjelp av Svanemerket.

Kampanjen består av en rekke filmer og artikler, i tillegg til at Fasett bidro med nytt, oppdatert tekstinnhold til Svanemerkets egne nettsider.

DSC02861 2
DSC03021 1
Some

«Fasett klarte å få folk til å frigjøre seg fra manus og snakke fritt og ledig på filmene. Dette gjør at filmene treffer og skaper tillit.»

- Trude Ertresvåg, leder for profesjonelle anskaffelser i Miljømerking Norge - Svanemerket
DSC03203 2
DSC03144 1
Web atikkel
DSC03091 2
Skjermbilde 2023 04 28 kl 13 13
Web artikler
Sluttbilde