Nye nettsider og fornyet visuell identitet for Westco

Av Westco fikk vi en fin ryddeoppgave: få både visuell identitet og nettsider til å skinne - og hjelpe brukeren å finne fram på nett.

Stabilitet, tyngde og forenkling

Westco er et kjent bedriftsnavn i Rogaland, og Westco Miljø er markedsledende innen containerutleie og søppelhåndtering. Men en stor del av Westco handler også om utleie av næringseiendom.

(Se for eksempel jobben vi gjorde for Katedralen.)

På logo og identitet føltes det riktig å videreføre men modernisere og forenkle den gamle W-en som den grafiske formen. Rødfargen har fått litt mer dybde, og symbolet er tilpasset allsidig bruk: Det skal tåle like godt å stå på et stort bygg som på et lite lysskilt.

Logoen signaliserer en stor trygg bedrift men kan også fremstå som et klassisk konservativt symbol som fungerer fint i sort eller hvit (som på en pins) for eksempel. Denne kombinasjonen var viktig å få frem.

Foto/video

Bitmap

Utvikling

Grensesnitt

Logo skisser
Logo pa rodt
Finnestadgeilen
Logovarianter
Fargepalett
Caps med logo
Flyplassveien interior
Typografi

UI/UX i fokus

Nettsidene hadde også behov for en oppussing, både for å etablere den fornyede visuelle identiteten, og representere selskapet på en ryddig og moderne måte. Brukeren er alltid langt framme i pannebrasken vår, og her så vi raskt behovet for en strukturell endring i nettside-hierarkiet. Vi laget en felles landingsside for de to forretningsområdene, Westco Miljø og Westco Eiendom hvor det var lett for brukeren å finne det riktige forretningsområdet raskt.

Likeverdige forretningsområder

For å sikre at designet på landingssiden ivaretar begge forretningsområdene like godt, splittet vi skjermen på midten. En subtil hovereffekt når man holder pekeren over et forretningsområde gir også brukeren en pekepinn om at hen er på riktig vei.

På mobil er skjermen delt i to på skrå for å ivareta likeverdighetsprinsippet. Den observante legger kanskje merke til at skråformen på mobilmenyen er den samme som i logoen.

Katedralen utsnitt
Westcono mobil preview
Banners
Westco landingsside hover

Lett for leietakere

Den viktigste funksjonen til westcoeiendom.no er å vise eiendommene i porteføljen og gjøre det enkelt for potensielle leietakere å ta kontakt. I stedet for en standard utlisting på forsiden, er hele forsiden dedikert til å vise frem eiendommene. Inspirasjonen kommer fra ideen om et selv-repeterende mønster i alle retninger. I tillegg til at man kan drømme seg bort og scrolle i eiendommene fritt på forsiden er det også lagt inn to alternative visninger av eiendommene; listevisning og kartvisning.

Westco Eiendom har en variert portefølje med både kontor-, kombinasjon og næringsbygg. Noen leietakere trenger lagerhall, noen trenger kontor. Derfor er bildegriden bygget for å romme både interiørbilder, eksteriørbilder, illustrasjoner og plantegninger for å vise eiendommens varierte egenskaper.

I tillegg har vi krydret siden med mikroanimasjoner og subtile effekter som gjør et besøk på nettsiden til en snasen brukeropplevelse.

Eiendom mobil forside rolig anim copy
Stoperigata
Bussboards
eiendomsside forside preview
Westco Rød
Grid eiendom tekniske spesifikasjoner
Logo pa beige
Westco kontor interior
Illustrasjon Katedralen
Listevisning mockup
Miljobilde med logo